Provisjonsbaserte annonser gir deg muligheten til å betale kun for de bookingene du får istedenfor å måtte betale på forhånd for et årsabonnement. Den typen annonse du velger er i stor grad avhengig av gjennomsnittsprisen du tar og hvor mange bookinger du ser for deg at du vil ta imot hvert år. Ferieboliger som tilbys på sesongbasis eller kun for arrangementer kan få mer ut av provisjonsbasert annonsering enn et årsabonnement. 

Provisjonsbasert annonsering krever ingen forskuddsbetalinger og reduserer derfor risikoen for ferieboliger som ikke blir leid ut så ofte. I tillegg har du tilgang til kalenderen og de samme verktøyene for å ta imot forespørsler og bookinger som ved et abonnement. Få mer ut av å bare ta imot bookinger for de datoene du ønsker å leie ut, og betal kun for disse.

Påkrevd provisjon ved provisjonsbasert annonsering starter på 8 % per booking og krever HomeAway-betalinger med online-booking. Betalinger (minus bookingprovisjonen) blir normalt sendt innen 24 timer fra innsjekking og finnes på bankkontoen din 5–7 virkedager senere, så lenge det ikke løper noen risiko. Behandlingstiden avhenger av banken.
 

Finn ut om provisjonsbasert annonse passer for deg ved å besøke denne siden, hvor du kan se om det vil lønne seg for ditt overnattingssted.

Hvis du forvalter et overnattingssted og styrer HomeAway-annonsen din gjennom din egen programvare, kan provisjonsbasert annonse være ideelt dersom du ikke forventer bookinger for mer enn NOK 28 000 per annonse årlig.  I tillegg fortsetter du å styre de provisjonsbaserte bookingene dine i programvaren på samme måte som du gjør med andre typer e-handel. 

Hvis dette er første gang du bruker HomeAway, vil den aller første betalingen du mottar via systemet vårt overføres til deg én dag etter den planlagte innsjekkingsdatoen eller 30 dager etter feriegjesten har betalt, avhengig av hvilken dato som kommer sist. Vær oppmerksom på at betalinger fra eventuelle andre feriegjester som utføres i mellomtiden vil overføres 30 dager etter den første innbetalingen eller én virkedag etter denne feriegjesten sjekker inn, avhengig av hvilken dato som kommer sist.

Hver betaling som blir utført etter den første betalingsdatoen overføres til deg 24 timer etter innsjekk og vil finnes på bankkontoen din 5–7 virkedager senere, avhengig av banken sine retningslinjer.