Følgende tegn kan indikere at nettsider er upålitelige. Sjekk følgende nøye før du oppgir personlig eller finansiell informasjon:
  • Hengelås-symbolet mangler fra nettleseren (selv om det er en hengelås på selve nettsiden), noe som antyder at nettsiden ikke har et SSL-sertifikat. SSL-sertifikater aktiverer hengelåsen og https-protokollen, og tillater sikre forbindelser fra en nettserver til en nettleser.  Normalt brukes SSL for å sikre transaksjoner for kredittkort, dataoverføringer og innlogging, og har nylig blitt vanlig ved sikring av søk i nettsider for sosiale medier.
  • Det er ingen https:// i adressefeltet, noe som betyr at informasjonen din ikke overføres sikkert.
  • URL’en samsvarer ikke med navnet til butikken, noe som er mistenkelig.
  • Betalingssiden ber om PIN-koden din – ingen nettside bør spørre om PIN-koder under noen omstendigheter.
  • Det finnes ingen personvern- eller returpolicy, noe som kan antyde at nettsiden er illegitim.
  • Det finnes ingen kontaktinformasjon på nettsiden, noe som betyr at du ikke har noen å kontakte dersom et problem skulle oppstå.