For å beskytte deg selv og kontoen din. Under er noen av de beste måtene å holde pcen din trygg.
  • Vurder å installere et antivirus program. Antivirusprogrammer hjelper med å holde pcen din ren for virus. Så snart du installerer et antivirusprogram, må du også holde det oppdatert for å kunne oppdage nye former for virus som kan dukke opp daglig, så sjekk antivirusprodusentens nettside hyppig for oppdateringer. Det er ditt valg å kjøpe et antivirusprogram og deretter fornye abonnementet ved behov eller å se om du kan laste ned et gratisprogram. Klikk her for å lese mer om sikkerhetsoppdateringer.
  • Ikke åpne e-poster fra avsendere du ikke kjenner eller vedlegg som virker ukjente for deg. Mange virus kommer som vedlegg til e-postmeldinger og vil spre seg så snart du åpner e-postvedlegget. Det er best å ikke åpne noe vedlegg med mindre det er noe du venter på.
  • Aktiver pop-upblokkereren din på nettleseren din. De fleste pop-upvinduer lages av markedsføringsselskap for å selge produktene sine, men det er også mulig at det kan inneholde ondsinnet eller upålitelige koder som kan infisere systemet ditt. En pop-upblokkerer kan forhindre at noen eller alle disse pop-upvinduene dukker opp.
  • Hold nettlesere din oppdatert. Internett-nettleseren din vil noen ganger gi ut nye sikkerhetsoppdateringer eller funksjonalitet som kan hjelpe deg med å beskytte pcen din.
  • Installer en brannmur. Et brannmurprogram kan gjøre deg oppmerksom på mistenkelig aktivitet dersom et virus eller ormevirus prøvde å koble seg til pcen din. Det kan også blokkere viruser, ormer, og hackere fra å prøve å laste ned potensielt skadefulle programmer til din egen pc.
  • Tøm hurtigbufferen og nettloggen din. De fleste nettlesere lagrer informasjon om nettsidene du besøker, og informasjon du skrev inn på en nettside slik som navnet ditt, adresse eller passord. Selv om det kan virke beleilig å alltid ha den informasjonen forhåndsgitt når du vender tilbake, er det .